2021-12-10
尖沙咀真系有好多特色餐厅,今日我地去左呢一间试下地中海菜式🥳🥳呢度嘅环境宁静而且装修好有情调,地方又非常宽敞🤩啱晒放左工过嚟chill下😜😜我地拣左呢$348嘅DINNER SET😎😎Baba Ghanoush地中海茄泥酱Feta Cheese 希腊芝士 Pomegrante 石榴Pita Bread 皮塔包系中东地区出身嘅皮塔包,可以话系黎食地中海菜式必定要试一试😜😜餐厅自家搭配嘅地中海茄泥酱加埋希腊芝士,好有风味,仲有酸酸甜甜嘅石榴做点缀,令到味道更加好食😋😋😋Spaghetti Alio-Olio香蒜橄榄油意粉🍝Garlic 香蒜Chill 辣椒 🌶️Capers 水瓜柳White Wine 白酒/Olives 橄榄🫒香蒜橄榄油意粉非常惹味,菜式香味😋😋意粉充满蒜香,面头的炸蒜片卜卜脆增加口感,仲有白酒和橄榄令整道菜升华。Mediterranean Roast Chicken🍗🍗Mix salad 沙律菜🥗French Fries 薯条🍟我地仲叫左地中海炸鸡,食起来很满足哟!每一口味道都不一样,配合沙律菜,炸鸡入口的饱足感会让人很舒适,一啲都唔油腻。炸薯条味道突出,口感和味道都系棒
Baba Ghanoush
地中海茄泥酱
Spaghetti Alio-Olio
香蒜橄榄油意粉🍝
White Wine 白酒/Olives 橄榄🫒
Mediterranean Roast Chicken🍗🍗
我地仲叫左地中海炸鸡,食起来很满足哟!每一口味道都不一样,配合沙律菜,炸鸡入口的饱足感会让人很舒适,一啲都唔油腻。炸薯条味道突出,口感和味道都系棒棒的。
Chocolate fondant w/ Vanilla Ice Cream
朱古力心太软/云呢拿雪糕
一刀切落去嘅时候,浓浓嘅朱古力🍫慢慢咁流出黎😋😋外脆入面流心的口感,浓郁的朱古力岩浆搭配住雪糕,苦味同甜味嘅配合都十分之出色,绝对为晚餐画上完美句号😍😍
Apple Crumble
Apple, Cinimon, Pineapple Juice, Lemon
Apple Crumble 以苹果批作为灵感命名,苹果作为主打,加上菠萝汁同柠檬令味道甜甜酸酸咁,好味之余仲增加食欲🤤🤤
Triple Berry Smothies
Black Berry, Raseberry, Strawberry
Triple Berry Smothies以3种唔同嘅Berry调制出黎🤩🤩包括黑莓🫐,红桑子同士多啤梨🍓所制作嘅沙冰😋😋3种嘅berry我自己都好钟意😍😍估唔到mix埋出黎味道咁有火花,好饮到不得了😍😍