2020-04-30
见近排疫情有啲好转 所以今日就出黎食个靓饭同揾个地方撑吓枱脚 今次就拣左哩间位于大围嘅西餐厅酒吧—风车一入到店 餐厅空间寛阔 每张枱唔会太逼 对宜家要保持社交距离非常之友好 😉 可以系图中见到有吧枱位可以坐 可惜因为疫情封左 整体来讲餐厅格调都几舒服 适合同朋友摸住酒杯倾吓偈我地决定叫个二人餐食下 头盘系意式田园沙律配烟熏鸭胸 沙律🥗拌以沙律醋 食落去酸酸地 很开胃 之后嚟到两个例汤 我哋特登加咗$15将其中一碗转成龙虾汤 红色𠮶碗系蕃茄罗宋汤 新鲜美味非常之够番茄味仲可以食到汤入边有小小嘅薯仔 另一碗就系龙虾汤啦 第一啖可以饮到非常之浓郁嘅龙虾味而且系汤入边仲有龙虾肉纽西兰肉眼扒配焦糖菠萝 值得一赞嘅系佢嘅薯条炸得非常之脆 另外仲加上小小嘅辣味 好吊味 再者我非常钟意佢嘅焦糖菠萝你可以食到菠萝嘅酸甜之外仲可以品尝到丝丝嘅焦糖脆脆嘅味道
之后嚟到两个例汤 我哋特登加咗$15将其中一碗转成龙虾汤 红色𠮶碗系蕃茄罗宋汤 新鲜美味非常之够番茄味仲可以食到汤入边有小小嘅薯仔 另一碗就系龙虾汤啦 第一啖可以饮到非常之浓郁嘅龙虾味而且系汤入边仲有龙虾肉 纽西兰肉眼扒配焦糖菠萝 值得一赞嘅系佢嘅薯条炸得非常之脆 另外仲加上小小嘅辣味 好吊味 再者我非常钟意佢嘅焦糖菠萝你可以食到菠萝嘅酸甜之外仲可以品尝到丝丝嘅焦糖脆脆嘅味道