2018-01-26 986 浏览
同老公两个人去北角和富中心附近叹串烧,讲开之前表妺食过间串烧她极度推介,所以老公就话过去试啰,架车拍店门口睇住,因为四围都无停车场,标位更加唔使谂!讲翻先铺头唔算大但都坐得几舒服! 店内已经年青人倾计食串烧,满墙壁都贴满食物照片,好吸引呀!两个坐低后就睇食物纸拣食物啦! 即叫即烧,热辣辣好正! 唔使街边企住食又叹到串烧原来无加一收费架 老公推介如烧韭菜,韭菜本身属浓味再加上孜然粉超惹味! 好香$16一梳 烧鸡中亦 用左日式盐烧外皮脆仆仆又咸香! 一点都唔干,每串 $20 都接受到!烧原只鱿鱼筒 $78烧得刚熟唔靭兼易咬,size亦唔细,味道调得唔错可能个烧汁带点甜甜地! 汁烧鸡肝串 $32 串继上次妈妈介绍我食后有点爱上,今次呢间还烧得更香口,食落甘香带点粉粉地质感! 老公都觉得几野味 ! 盐烧白鳝 $48 串我个人推介,先讲白鳝由㓥到处理完成非常需时,如果唔新鲜还会有泥味,送上枱时见到好肥美又干身惊喜之作,味道鲜皮香脆肉软滑无腥味,正呀汁烧牛肋条 $38串烧得系我心水嘅少许焦但有深啡食,一睇色泽就知腌得够晒味,一食真系好入味但质地较需牙力,越嚼越出味接受到的 ! 最后叫多碗日本

原来无加一收费架

老公推介如烧韭菜,韭菜本身属浓味再加上孜然粉超惹味! 好香
$16一梳

烧鸡中亦 用左日式盐烧外皮脆仆仆又咸香!
一点都唔干,每串 $20 都接受到!

烧原只鱿鱼筒 $78

汁烧鸡肝串 $32 串

盐烧白鳝 $48 串

汁烧牛肋条 $38串

最后叫多碗日本叉烧乌冬黎个完美句号,叉烧似自家制,肥瘦适中加上紫菜丝同绍菜好健康,但汤底略嫌淡左些!

2018-01-25