2024-11-04 1533 浏览
今日5点几去左观塘食台湾菜。餐厅喺国基集团中心4楼,餐厅都几大,座位阔落,水吧同厨房各一边。呢到有火锅餐,台式牛肉面等,我见有煲仔饭餐,就叫左一个黎试下。餐厅落单用qrcode,非常方便。我就叫左煲仔饭套餐。主角 咖哩牛筋腩煲仔饭,上枱热辣辣 滋滋声。咖哩味香浓,大大件牛筋腩,拨开面头嘅咖哩,见到饭粒干爽,煲底仲有金黄饭焦。咖哩香浓,配料处理得好细粒粒洋葱食落好有咬口,好啱捞埋干爽嘅饭粒。牛筋腩大大件,咬落真系件年都带筋,肉质软嫰,一丝丝嘅牛腩肉质都唔干,牛味都好香。食到落底都仲keep到个温度,真系风味十足。仙草奶茶 去甜去冰,茶味淡香,奶茶质感幼滑仙草落足料,啖喺清新爽口仙草冻。卤肉烫青菜,生菜配上卤肉汁,生菜爽脆,啱哂配重口味仔饭,适量卤肉味道更香。酥炸甜不辣,少少胡椒调味,新鲜炸起,外脆,里面弹牙,非常香口。餐厅选择多,环境舒服,价钱都合理,系观塘区打工仔唔错嘅选择。
今日5点几去左观塘食台湾菜。

呢到有火锅餐,台式牛肉面等,我见有煲仔饭餐,就
2039 浏览

叫左一个黎试下。
餐厅落单用qrcode,非常方便。

我就叫左煲仔饭套餐。

主角 咖哩牛筋腩煲仔饭,上枱热辣辣 滋滋声。

食到落底都仲keep到个温度,真系风味十足。

仙草奶茶 去甜去冰,茶味淡香,奶茶质感幼滑

仙草落足料,啖喺清新爽口仙草冻。

2024-11-04