2021-04-01 527 浏览
今晚黎左呢间日月堂,见openrice排名都几高,同埋都想食下台湾野。不过对观塘区唔太熟,揾间餐厅都揾左一阵。不过入到餐厅见到个餐牌,见到埋d野食,咩都唔记得晒了。餐厅内座位数目都不少。墙身仲贴左好多台湾景等等,令人好似置身于台湾。食物种类都不少,有面、便当、台湾小食、蛋卷饼、台式饮品。好多唔同选择,不错不错。我们点了两款主食,仲有一些小食、饮品,好丰盛又开心。首先是麻辣云吞拌面,入面有好多粒麻辣云吞,一粒一啖好好味,味道调得好好,又吸引,又好味,带点点麻麻辣辣好惹味好刺激,好正。仲有好多似刀削面既面条,面条又滑又薄薄的,好惹味,渗入了麻麻辣辣的口味,愈食个口愈麻好好味。仲有半只蛋、肉燥、菜等等。用肉燥拌面都好惹味,唔错唔错。另一款主食是炸猪排便当,炸猪排大大份,外皮酥脆金黄,香味又正,仲啖啖肉,外脆内软既猪扒,啖啖猪味,好满足,而且仲好厚肉,好正。便当除了猪排外,仲有豆腐,正好丰盛,份量又不少其实吃完份便当都已好饱饱,但一场来到又想吃多少少。所以跟朋友都有点一些台湾小食粟米起司蛋卷饼真系超级超级好味,可以说是必点的因为造到有台湾当地吃的口味跟风味芝士爆多,薄薄蛋卷包著满满芝士同粟米,

不过入到餐厅见到个餐牌,见到埋d野食,咩都唔记得晒了。

我们点了两款主食,仲有一些小食、饮品,好丰盛又开心。
麻辣云吞拌面

炸排骨便当

便当除了猪排外,仲有豆腐,正
好丰盛,份量又不少
其实吃完份便当都已好饱饱,但一场来到又想吃多少少。
所以跟朋友都有点一些台湾小食
玉米起司蛋卷饼

粟米起司蛋卷饼
真系超级超级好味,可以说是必点的
因为造到有台湾当地吃的口味跟风味
芝士爆多,薄薄蛋卷包著满满芝士同粟米,口味好吸引,粟米又有咬口
啖啖芝味,甜甜粟米,正
好吸引。一啖一啖好满足,蛋卷好丰富,所以都好饱肚
台湾香肠

另外点了台湾香肠,肠是甜甜的好好味,沾上了沙律酱,会带点咸咸甜甜感觉,好好味,唔错唔错,正
口感仲好好,好好咬。
冬瓜茶

饮品上我跟朋友都点了我们的至爱冬瓜茶
甜甜的香香的,又不会过甜,又解渴,正。
2021-03-28
麻辣云吞拌面