2021-12-06 462 浏览
有时想喺市区Chill下远离尘嚣,但系又唔想去啲好多人嘅Cafe?今次我地就推介喺西营盘要正街嘅隐蔽西餐厅Flying Pig Social Club & Deli🐷 🌟Roast Steak Sandwich 呢个三文治嘅配料有烤肉眼扒、生菜、蕃茄同洋葱酱。而面包可以拣法棍🥖/ Sourdough, 今次我地就拣左Sourdough!面包焗到好脆口,焦糖化的洋葱,加上海量嘅牛肉🥩。就算牛肉口感未至于平日食肉眼咁腍身,但真系好满足!🌟Royal Egg Benedict (Smoked Salmon & Spinach) Egg Benedict几足料!烟三文鱼同菠菜本身就好夹,Poached Egg如果可以流心多少少就好啦!Hollandaise Sauce 充满柠檬🍋牛油香味😈 酱汁亦落得非常慷慨(肥死啦😰) Side Dish仲有薯仔粒🥔,你话仲系唔系肥死!🌟KFC Burger一睇见KFC就知系炸鸡啦🍗呢个Burger除咗有炸鸡,仲有夹住沙律酱、自家KFC酱、泡菜同Smoked Chadder Cheese 🧀 如果就咁食芝士炸鸡Burger可能会觉得几漏,不过有酸酸辣辣嘅Ki

🌟Roast Steak Sandwich

🌟KFC Burger
一睇见KFC就知系炸鸡啦🍗呢个Burger除咗有炸鸡,仲有夹住沙律酱、自家KFC酱、泡菜同Smoked Chadder Cheese 🧀 如果就咁食芝士炸鸡Burger可能会觉得几漏,不过有酸酸辣辣嘅Kimchi即刻平衡返😮‍💨 Overall系极好味🤭