2019-08-02
六十六十真系一间令人一试难忘既火锅店每位都只系$200,唔使加一,食到8款海鲜+6款配料汤底可以拣粥底,蕃茄浓汤同埋椰子文昌鸡锅,好耐冇食过粥底锅啦,所以最后决定拣粥底等左冇几耐个粥底就到,嘢食都陆陆续续上枱,首先嚟嘅系海鲜,大家唔使担心唔知道d海鲜要煮几耐,因为每一张枱都贴有一个QR code,只要扫一扫就知道每款海鲜需要煮嘅时间,非常贴心我哋叫咗肉蟹,扇贝,象拔蚌仔,鲜鱿,油贝同花甲,海鲜全部都洗得好干净所有贝壳类食落去都唔会有沙,全部都好饱满肥美餐厅提供嘅虽然系肉蟹,但都有好多羔呀全部海鲜都好新鲜好鲜甜海鲜差唔多食得7788嘅时候,餐厅就会上埋其他配料,首先落咗南瓜粒,芋头粒及粟米,呢三样都系粥嘅配料西班牙梅头肉系必定试既,佢既肉香好香好浓,食落去好滑,唔似其他猪肉片既口感,牛肉既质素都几高差唔多食晒啲配料后,就可以叫店员加米粥,加米粥后店员会帮忙将芋头粒同南瓜粒压碎,等两样配料完全融入于个粥里面,最后加埋葱,冬菜,菜甫以及猪油渣就大功告成呢个粥底系成餐饭里面嘅精华,包括左海鲜嘅鲜味同肉类嘅香味,再加埋脆卜卜嘅猪油渣真系超好味
每位都只系$200,唔使加一,食到8款海鲜+6款配料
所有贝壳类食落去都唔会有沙,全部都好饱满肥美
餐厅提供嘅虽然系肉蟹,但都有好多羔呀
全部海鲜都好新鲜好鲜甜