2018-12-29 308 浏览
圣诞都要返工嘅时候...当然想食好啲😂问上司想食乜,佢话要食中餐过圣诞,所以再黎鹰巢啦~~今次都系一样,唔食叉烧,睇下有冇其他惊喜先😋因为得两条友,只能食得两样...叫左个笼仔蒸糯米饭同一客炸腐皮卷。糯米饭同我想像中嘅完全唔同,我初头以为系蒸好晒,再自己落豉油𠮶啲...原来唔系架!!腊味已经切好晒粒捞埋一齐蒸,再帮我地捞埋豉油~食得方便又唔论尽👍加上糯米蒸得刚刚好,唔会太硬,又唔会太淋,好食!!如果加埋花生捞埋食就冇得输了😋今次惊喜系个腐皮卷😍佢系即炸的,上枱时热辣辣,正!!咬落去脆卜卜,里面系虾胶馅,虾胶唔会打得太烂...食落爽得黎有咬口,咬落去又唔会干争争,真系好好食!!呢个一定会再食😍

今次都系一样,唔食叉烧,睇下有冇其他惊喜先😋

笼仔蒸腊味糯米饭
笼仔蒸腊味糯米饭