2018-01-29 2648 浏览
一月生日嘅朋友特别多,所以通常会聚埋一同庆祝,不过今次有个朋友就去左去行,所以等佢回来先同佢补祝,但得两个人食乜好,佢提意去食串烧,佢生日就由他决定吧! 食串烧的地方唔系道道有,而且大部份系日本店先食到,今次呢个北角店以港式串烧为主。烧韭菜- 系大陆时食过今次见到更系要Order啦! 唔知点解佢地谂到烧韭菜,不过真系几惹味㖞。高纤维健康渗出韭菜独有香味!汁烧鸡肝-曾经系日式串烧店食过令我改观,今次又叫左食,质素都好好,烧得焦香润泽,食落起绵绵口感!甘香!香烧明太子鸡亦- 鸡亦内藏著好多明太子好鲜味,配合啖啖鸡肉。超惹味! 烧生蚝 - 鲜甜但嫌蒜蓉过多盖过蚝半身。之后再order同佢地讲左少蒜蓉,就正好多了!烧鸡亦- 烧得皮脆肉暖不过唔够咸,可以自己系枱面加调味。烧原只鱿鱼筒 - 出奇地鱿鱼身软一d都唔韧,有点咬口个汁甜酱油!而须就韧少少!滋味纽西兰羊架- 烧得刚熟带点羊骚味但可以接受,原全无骚又唔似食羊。肉质松软,好味京葱鸡脾肉串 - 鸡脾肉烧完还好滑加上浓味京葱一 绝!

烧鸡亦- 烧得皮脆肉暖不过唔够咸,可以自己系枱面加调味。

而须就韧少少!滋味

京葱鸡脾肉串 - 鸡脾肉烧完还好滑加上浓味京葱一 绝!