2020-03-18 85 浏览
趁午饭时间约好朋友见个面,时代广场10/F嘅「麒艺馆」,环境清雅大气,高高的木条有点日式嘅感觉,静静的吃个商务餐,既得体又不会太拘谨,相当不错🥢🍚选了桂花乌龙茶☕️,幽香顺喉,餐具摆设,甚有书卷气息🦋 Promotion 嘅午市超值孖宝,除咗价钱吸引之外,有花胶蒸蛋白同和牛炒饭,两道菜式都啱哂胃口😋再加一份signature 嘅无花果酱黑毛猪叉烧,呢个组合真系perfect 💯唐酒花胶蟹肉蛋白,满满嘅花胶扣上丰润嘅献汁,卖相唔单止名贵,还充满阵阵酒香,未曾品尝已经非常吸引👍👍👍一啖入口,花胶腍滑,而且充满著蟹肉鲜味、加上白滑如雪嘅蛋白,清、甜、鲜味融为一体,尽显厨师嘅手艺👏👏👏无花果酱黑毛猪叉烧,火炙热辣辣嘅叉烧,上碟时,焦香嘅糖浆仍然在闪动,BBQ嘅香气会令你情不自禁的即时起筷🥢我和朋友都哗了一声,甜如蜜嘅叉烧酱用上无花果入馔,味道新颖而且匹配,惊叹的还有松化嘅肉质,油花分明,一层又一层,甘香可口,超赞呢💯孖宝另一道和牛炒饭同样出色,免治和牛🐮跟米饭同炒,酱油合度粒粒分明,偶尔夹杂一朶秋葵,清新解腻,还有脆脆松子仁,有味饭几时都最难抵挡,两位女士倾吓食吓,唔觉意清晒,我们都非后悔,皆因

选了桂花乌龙茶☕️,幽香顺喉,餐具摆设,甚有书卷气息🦋

孖宝另一道和牛炒饭同样出色,免治和牛🐮跟米饭同炒,酱油合度粒粒分明,偶尔夹杂一朶秋葵,清新解腻,还有脆脆松子仁,有味饭几时都最难抵挡,两位女士倾吓食吓,唔觉意清晒,我们都非后悔,皆因今餐又吃多咗了🤪

一份孖宝,两个人,三道菜,非常丰盛嘅午餐,贴心嘅服务,优雅嘅环境,值得再来⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️