台湾菜有好多种,今次呢间台湾菜都满足左我哋好多对台湾菜既想法,不旦有台式火锅、台式小食、蛋饼仲有肉燥饭台式面!位置都容易揾既,附近都系一条食街,选择都多,不过遇见花莲相对装修比较明亮,店舖也比较大点,坐得比较舒服。餐点方面,我哋简左台式香浓沙茶锅,入面有娃娃菜、牛肉片、米血糕、牛丸、粟米、金菇……食材丰富新鲜,店员服务好好,当我哋煮煮下想熄细少少,但熄错左个火,店员都好快好积极帮我们解决,赞!锅底沙茶酱味香浓,加埋吸味既薯粉,滋味加倍!米血糕我比较少食到,浸落沙茶汤底吸左啲味道之余又吾会散开,感觉吾错!我哋仲简左个姜葱慢煮猪软骨饭,姜蓉同葱花比得毫不手软,我钟意呢种配搭,加埋啲咸菜一齐食,吾够咸菜台面仲有一樽可以加黎捞饭,相对黎讲如果有多少少汁捞饭会更好味😋猪软骨软淋可口,带点酱油既味道,味道适中,份量感人!花莲小食拼盘,即使我未去过花莲,今次都试到花莲既口味了!花莲口味相对比较辣口,小食拼盘比较适合食得辣既朋友仔!我觉得整体口味都吾错,卤水大肠入味可口,盐酥鸡香脆大件,鸡卷大件酒味香浓,牛肚卤味入味好入口,臭豆腐相对系比较香辣可口,黑色的臭豆腐更有特色,脆鱼块香脆,卤蛋味道超赞!溏心

花莲小食拼盘,即使我未去过花莲,今次都试到花莲既口味了!花莲口味相对比较辣口,小食拼盘比较适合食得辣既朋友仔!我觉得整体口味都吾错,卤水大肠入味可口,盐酥鸡香脆大件,鸡卷大件酒味香浓,牛肚卤味入味好入口,臭豆腐相对系比较香辣可口,黑色的臭豆腐更有特色,脆鱼块香脆,卤蛋味道超赞!溏心质地又卤得入晒味,吾错!

饮品方面我哋叫左芋泥芋香奶茶,夜市凤梨水果茶,芋泥芋香奶茶就系饮开既芋香奶茶加上芋泥,芋味加倍!夜市凤梨水果茶有新鲜水果茶既口味,吾会太甜太腻,饮落清爽!

整体感觉,性价比都吾错,食物质量都吾错,服务态度好好,份量也不错👍可以再黎试吓其他食物同饮品😋
  • 花莲小食拼盘
  • 台式香浓沙茶锅