2022-07-15 456 浏览
以往都好钟意食自助餐,钟意佢样样有大堆头,乜都有得食。不过近年小弟习惯咗轻食,自助餐已离我甚远,通常都系住搭食,所以无好似以往咁隔过边度好食先去。既来之则安之,平常心去食。话说呢度自助晚餐,大人要500蚊左右位,一分钱一分货,起码自己唔好有不切实际嘅期望。望下个沙律吧,整整齐齐,款式不太多,相当于红磡个间一半款式。今期有姆明做主题,有少少装饰,不过系我挂住影野食,无影到啲装饰。长脚蟹好似系而家自助餐必备食品,所以更加易比较,而且睇销情就知道好食嘅情度。海鲜以新鲜为主,不过呢个就差少少,可能第日个批次会好啲挂。鱼生方面,我个人钟意食吞拿鱼多啲,不过大部分酒店自助餐嘅吞拿鱼都唔好食,呢度亦都唔例外。泰式食品,反而做得唔错,尤其个牛腩比较好食,唔同嘅香料香味入晒去啲牛腩入面,忟得够冧。另外有叻沙或冬阴功汤粉面,个汤底做得好香。至于西式区得例牌野食,同其他中式区熟食一样,每样细细旧食一件就够。最后我食左4盒雪糕,呢个牌子绝对唔陌生,可以放胆尽情食。同场加映:自助早餐其实我觉得佢嘅牛角包做得唔错,不过无影相,另外夜晚泰式嘅粉面区,朝早就做咗港式粉面区。我就自制左个港式早餐,味道梗系同外面一样啦,

最后我食左4盒雪糕,呢个牌子绝对唔陌生,可以放胆尽情食。

同场加映:自助早餐

其实我觉得佢嘅牛角包做得唔错,不过无影相,另外夜晚泰式嘅粉面区,朝早就做咗港式粉面区。我就自制左个港式早餐,味道梗系同外面一样啦,因为样样嘢都系预制食物。

记得上次食自助餐应该系沙田个间,如果同佢比较既话,就真系比下去。