2024-04-18
Hungry Monkey(CWB) X 国泰Cathay✈️ 四月限定Special Menu:青苹果蟹籽沙律,好清新,份量都好足~开胃得很南国凤尾(睇英文先知,其实即系鸡 pat pat... ),选用日本冲绳凤尾劲高温烹调嘅表皮香脆风味十足,原来食落系唔臊嘅但系都几油,作为尝新系几特别嘅辣酒冻风螺 - 爽滑又带点香辣嘅花螺,够惹味又唔会太呛辣牛舌薄烧 - 薄切牛舌嫩又弹牙,再加上劲多炸蒜,超香口,系无得输嘅组合章鱼御好烧 - 个人偏执哋认为食 okonomiyaki 最紧要系食个酱 lol... 呢间嘅酱汁一啲都唔吝啬~ 仲有紫菜同埋红姜更加增添风味松叶蟹肉甲罗烧 - 好多嘅蟹膏,蟹肉同蟹籽。用上青瓜取代面包饼干底,比较清新无咁易腻,几有谂头A5和牛坑腩炒饭 - 原来坑腩系可以用嚟炒饭,食落有好香嘅油脂香气,不过稍嫌个饭炒得唔够干身朱古力炸弹 - 外脆内流心,要小心睇热呀!整体觉得呢度嘅 vibe 都几热闹,墙上满满嘅酒樽同彩色霓虹灯营造咗一种好有活力嘅氛围,再加埋偏强劲嘅音乐,啱晒收工过嚟饮下酒放纵一下。$508/2位 ~由即日至4月30日期间经 Openrice 订座并惠顾,再
青苹果蟹籽沙律,好清新,份量都好足~开胃得很 南国凤尾(睇英文先知,其实即系鸡 pat pat... ),选用日本冲绳凤尾劲高温烹调嘅表皮香脆风味十足,原来食落系唔臊嘅但系都几油,作为尝新系几特别嘅 辣酒冻风螺 - 爽滑又带点香辣嘅花螺,够惹味又唔会太呛辣
牛舌薄烧 - 薄切牛舌嫩又弹牙,再加上劲多炸蒜,超香口,系无得输嘅组合 章鱼御好烧 - 个人偏执哋认为食 okonomiyaki 最紧要系食个酱 lol... 呢间嘅酱汁一啲都唔吝啬~ 仲有紫菜同埋红姜更加增添风味 松叶蟹肉甲罗烧 - 好多嘅蟹膏,蟹肉同蟹籽。用上青瓜取代面包饼干底,比较清新无咁易腻,几有谂头 A5和牛坑腩炒饭 - 原来坑腩系可以用嚟炒饭,食落有好香嘅油脂香气,不过稍嫌个饭炒得唔够干身 朱古力炸弹 - 外脆内流心,要小心睇热呀! 整体觉得呢度嘅 vibe 都几热闹,墙上满满嘅酒樽同彩色霓虹灯营造咗一种好有活力嘅氛围,再加埋偏强劲嘅音乐,啱晒收工过嚟饮下酒放纵一下。 $508/2位 ~由即日至4月30日期间经 Openrice 订座并惠顾,再经渣打国泰Mastercard 签账就可以每$4可以赚取4分飞行里数啦!!