2018-02-22
今日同男朋友系荃湾广场睇完戏就系附近食埋晚饭先返屋企。系门口见到个menu几吸引就试试啦。我地叫左有Happy Hour Discount买一送一既Plam Speciale Belge然后就有暖暖地既面包送上,我地仲叫左个炸洋葱圈配松露蛋黄酱黎送酒。个炸洋葱就咁食都几咸,但配埋啤酒就岩岩好!前菜叫左个三文鱼Caeser Salad黎Share同埋两个蕃茄汤,送面包好好味,男朋友差啲想饮埋我个碗!沙律既三文鱼都算多,每啖都有大大粒三文鱼,抵!主菜我叫左慢煮BB羊架,好嫩好重肉味但又唔膻,比我想像中仲要好味。男朋友就叫左红虾蒜蓉意粉,两只虾好巨型,仲有好多膏添,但个意粉就有少少干,唔似Carbonara咁会有sauce,所以佢自己清晒,哈哈。清好枱之后侍应哥哥比左两个氢气波波我地,教我地系上面咬一啖吸入面既氢气就可以变声,好搞笑。虽然个波食得但我都痴到一手都系,好彩佢地有比湿纸巾我同埋有地方洗手。最后就系我最期待既Earl Grey Panna Cotta啦,同我预期一样好好味,好滑好浓,加左蜜糖Dressing都唔会太甜,一百分啊!下次一定会再黎~
主菜我叫左慢煮BB羊架,好嫩好重肉味但又唔膻,比我想像中仲要好味。 男朋友就叫左红虾蒜蓉意粉,两只虾好巨型,仲有好多膏添,但个意粉就有少少干,唔似Carbonara咁会有sauce,所以佢自己清晒,哈哈。 清好枱之后 侍应哥哥比左两个氢气波波我地,教我地系上面咬一啖吸入面既氢气就可以变声,好搞笑。 虽然个波食得但我都痴到一手都系,好彩佢地有比湿纸巾我同埋有地方洗手。