北角美食: Villa Villa (西餐厅)食佢老味指数: 🌕🌕🌕🌕🌑-Sighhh 因为呢几日都有啲野做所以唔得闲update下 敬请原谅! 今次介绍呢间系北角嘅巷仔西餐厅!系朋友random系open rice度揾返来,有意外地几好食!不过去之前最好book下位,因为我平日去都已经几多人下!-🔥黄金炒薯条 ($68) :🌕🌕🌕🌕🌑啲薯条好脆,仲要每一条都沾满咸蛋黄粉,钟意咸蛋黄嘅朋友一定要去试吓!真系超级正!不过我两个人食都觉得有啲多,加上食得多都系会腻,所以如果你多人去嘅话先嗌会好啲!😼🔥双重芝士薄饼($138) :🌕🌕🌕🌗🌑个饼底系用墨鱼汁整嘅,都几特别!因为系薄底,口感一定冇厚批咁好,但脆脆地都唔错!佢个double cheese都好足料,cheesy cheesy的🧀再配埋少少墨鱼汁嘅味道都几夹,会再去试!-整体来讲: 佢前菜配碗汤再架竹炭定唔知墨鱼汁嘅包,咁啱𠮶日系我钟意嘅忌廉汤,而且个包亦都好软冧冧,好正!btw记得book座位先入去,咁就可以唔使排队!😁
北角美食: Villa Villa (西餐厅)
食佢老味指数: 🌕🌕🌕🌕🌑
Sighhh 因为呢几日都有啲野做所以唔得闲update下