2020-09-02 220 浏览
放工忙里偷闲,即刻去openrice揾下深水埗附近有咩靓嘅cafe可以坐下。可惜依间cafe好明显已经变咗打卡位,好多女仔过嚟系为咗打卡影相,变咗好少系去品尝啲咖啡。所以即使我系单人,我都排咗差唔多半个钟先入到去... 由于我只系啱啱对咖啡有个兴趣,想认识下,所以就叫咗杯Honduras SHG EP (W) 嘅精品咖啡。我仲问个店员,呢杯嘢点样读添,不过佢话佢都唔知... 本来仲想问多少少,SHG EP (W)系咩意思,等佢介绍下学下嘢... 不过佢连个地方名都讲唔出,我就打消咗个念头了,唯有问Google。最惨就系,我被安排嘅座位就正正喺𠮶条最出名嘅旋转楼梯前面,嘈到痴线,亦都有唔少人唔买咖啡,入去影完相就走。至于杯咖啡好唔好饮,我真系唔识讲。酸味比较重,似乎唔系好balance。

honduras shg ep (w)
2020-05-13
下午茶