2023-06-29 216 浏览
之前同朋友去开将军澳个边,行到攰咗,咁啱见到茶木,就入咗去食个下午茶~*草莓香草蜜糖砖块 $68呢个甜品超级靓!佢一共有三层吐司,系最上面个层有一圈奶油,配上士多啤梨味雪糕同埋棉花糖碎,其中一边仲放咗士多啤梨!除咗靓之外,味道仲好好。佢每层吐司都烘得好香脆,吐司同吐司之间有满满嘅蜜糖,食落有啲似bbq烧完搽蜜糖嘅面包!好食!而且配上士多啤梨酸酸甜甜嘅感觉会中和到蜜糖嘅甜味,食落更加清新,冇咁腻。份量都好大,两个女仔下午茶绝对够食*铁板面包布丁 $50呢个相比前一个士多啤梨吐司就麻麻,感觉食落味道有啲淡…唔知系唔系因为我的前一个吐司比较甜🤔而且因为布丁+面包嘅缘故,整体有啲heavy,好腻好厚重

*草莓香草蜜糖砖块 $68

*铁板面包布丁 $50