2023-03-30
原本想话去沪小馆食拉面,可惜无位,等咗一排唔想浪费时间,于是过隔离嘅台湾品味馆,即时中伏!点咗份蕃茄猪软骨拉面选幼面,软壳蟹蟹黄膏肉碎拌面,小食大并盘有盐酥鸡,鱿鱼须,黄金豆腐同香肠.优点 : 1, 鱿鱼须未至于好正,但总好过花园街街尾老麦旁边D小食店出品.2, 黄金豆腐同盐酥鸡外脆内软又 Juicy.3, 好少食软壳蟹系睇到成只蟹型,好有台型,而且香脆又足料.4, 系 menu 𩠌菜旁边有组号码,方便落单.缺点 : 1, 即使选择幼面,面身仍然好粗,唔夹自己喜好.2, 所谓嘅蟹黄膏肉碎完全矛蟹味! 同沪小馆嘅蟹黄小笼包相比简直系耶稣同魔鬼! 而且肉碎干身,难入口!3, 蕃茄汤底淡,完全无蕃茄嘅鲜味.4, 猪软骨又系神魔大战! 猪软骨嘅部位够软够冧,但猪肉就又干又鞋口! 又系食唔落!5, 黄金豆腐无酱汁点,变成无味豆腐.6, 服务唔得! 女友小熊落单点猪软骨面,单就打错牛肉面 (编号203),我都听到小熊落单讲209,但女侍应就同厨房讲小熊讲错咗,仲要俾小熊听到! 喂! 自己落错单仲要屈个客就细声D啦! 难为我要氹翻只老虎㗎!小熊话哩间台湾品味馆完全无品! 食品又唔掂浪费珍贵食物,所以
优点 :
2, 黄金豆腐同盐酥鸡外脆内软又 Juicy.
4, 系 menu 𩠌菜旁边有组号码,方便落单.
缺点 :
1, 即使选择幼面,面身仍然好粗,唔夹自己喜好.
3, 蕃茄汤底淡,完全无蕃茄嘅鲜味.
5, 黄金豆腐无酱汁点,变成无味豆腐.
小熊话哩间台湾品味馆完全无品! 食品又唔掂浪费珍贵食物,所以永不帮衬打落18层地狱!
又一间影衰哂台湾美食嘅餐厅.