2016-07-10 533 浏览
呢排天气又热又晒,其实就冇乜胃口食野,由其返工压力大到一个点,做乜都冇心机,不过呢日放假,同BB来到西营盘呢间餐厅食返个欧陆午餐,希望可以调节一下生活节奏(你话得唔得?心照啦!)铺头环境优雅,有浓厚欧陆风味,门口既bar台都同餐厅装修很一致的。唔讲咁多,睇下食左乜野先!周打蚬汤周打蚬汤,真系有蚬的,好creamy,有鲜味黑松露炒蛋做完爱回家。(标点符号自已摆!),成日都听到黑松露炒蛋,究竟系点呢?我唔知CCTVB个边系点,不过呢度...黑松露就好多,又好香,炒蛋好滑,味好夹,有薯菜沙律伴碟,沙律菜都有多款,加上有黑醋汁,入口非常清爽!鸡肉海撒沙律BB叫左个鸡肉海撒沙律,鸡肉肉质不会老,唔鞋口,份量都几多,好彩我地share食都食得哂同饱了!ShakShoukaBB话对呢个有兴趣,所以就叫了一个,佢系用上碎蕃茄粒做底,上面就有芝士和香草,中间就加埋鸡蛋,食佢唔会滞,因为有蕃茄既清甜中和左芝士蛋,又可以加上同埋有烘多士一齐食,今翅真系饱了...

唔讲咁多,睇下食左乜野先!

周打蚬汤
周打蚬汤,真系有蚬的,好creamy,有鲜味黑松露炒蛋
黑松露炒蛋

2016-06-04