2024-02-07 102 浏览
一落脚入到呢家店,闪闪发亮嘅柜台就引起我嘅注意啦🤩,开餐之前心口就已经暖笠笠。先黎个蚬肉茶蒸碗,口感滑溜溜嘅蒸蛋夹带著淡淡嘅茶香,蚬肉鲜味又弹牙呀~好正!特选大吞拿鱼腩今次就有啲失色,用「麻麻哋」嚟形容啱哂 – 解冻得未够彻底,啖啖鱼,但就失去𠮶种旧时嘅油润滋味了。😔😔嚟到炸虾天妇罗拼盘,佢就即刻扳回一城。外面薄脆,虾肉受热啱啱好,口感鲜嫩得嚟唔油腻,啲紫苏叶仲带点提味嘅效果,食咁多层次,抢镜!最后当然少不了甜品啦,布甸尝落有啲水水地,甜而不腻,一啖,心头就好似融咗嘅糖咁甜滋滋。至于个脆皮朱古力香蕉味雪糕蛋糕,真系得意到爆炸!组合又夹,味道层次分明,让人心情好到冇得讲。正!总体嚟讲,今次食嘅𠮶几样虽然有起有跌,但味道整体仲系过得去,希望下次能够再捕捉到以前嘅经典味道啦!🥰🥰🥰