早几日去开黄埔𠮶边,顺便探旧同事,于是就买少少嘢上去,废事两手空空啦。黄埔有「皇玥」饼店,咁就啱哂啦,唔使烦买乜😛。一入到去我经已锁定目标🔒,皆因之前食过佢嘅薄脆,觉得超正!我有晚喺公司加班,自己一条友啪咗三包😋,劲夸张,因为真系食到上瘾呢。薄脆有四款口味,两咸两甜,包括柠檬、蕃茄、芝士同伯爵茶。对我而言,每款都各有特色,全部都钟意❤️,打和!价钱方面,几款口味划一价,不过多买多平。每包独立包装大概有八块薄脆(挂住食无特别数…),🎁唔同礼盒就分别有二包、四包或者八包。薄脆其实即系饼干🍪,但主要分别在于个口感。薄脆有如薯片咁脆,有过之而无不及。每一块都好轻盈,目测厚度不足2毫米,呢个绝对系爽脆嘅关键😋。同时,非油炸亦感觉健康啲。不过留意返,开咗就要即刻食哂,唔好就咁放喺度,或者等迟啲先再食,否则就会变淋、变到唔好食。伯爵茶薄脆精选礼盒($68),一盒两包,佢无同另一只味做孖装登场。伯爵茶系几款当中味道最浓郁的,茶味好突出🌱。我感觉佢系落咗茶叶碎去制作,但你就唔会食到茶渣。整体系几出色,不过偏甜少少,我自己就觉得无问题。蕃茄·芝士薄脆精选礼盒($118),一盒四包,两款口味各二。包装上有用贴
伯爵茶薄脆精选礼盒
蕃茄·芝士薄脆精选礼盒
蕃茄·芝士薄脆精选礼盒($118),一盒四包,两款口味各二。包装上有用贴纸分辨口味,所以唔惊捞乱🙏🏻。我称呢两款为咸味,不过实际上佢哋一啲都唔重口味。🍅蕃茄味唔酸,食落带点干蕃茄香。🧀芝士味则唔系市面上𠮶类芝士饼,而系有啲芝士蛋糕嘅感觉。两者都系行清新路线,攞到食材嘅精髓,但并无过腻,仲满满牛油香,好食。
总括嚟讲,皇玥嘅出品无得弹👍,价钱虽则唔平,但无论味道定包装都令人满意,送礼自用皆宜!喺店内一张单过买满$200,即减$50🈹,其实几抵,想买嘅就不妨凑够数,做过精明消费者。我另外仲买咗月饼券,因为早买有早鸟优惠哦😆。
2021-05-21
外卖自取