2023-08-27
一间屹立鲗鱼涌好多年嘅小店,由lunch set 食到而家厨师推介,今次嚟系为班俏皮朋友庆生,食物质素同味道都非常之好,连隔离枱见到同闻到我哋嘅食品都流晒口水,好可惜要预订先有,佢哋唯有等下次啦🤣🤣🤣是日午餐:1. 柚子蜜焗鸡翼 - 香甜肉嫰2. 辣肉肠鱿鱼须 - 辣肉肠嘅咸香配合鱿鱼须嘅鲜甜原来可以咁match,焗得又香又惹味,鱿鱼须又粗又爽,正呀👍3. 酒煮大蚬(要预订) - 大蚬嘅香气直扑鼻孔,粒粒肥大肉厚,啲蚬汁鲜甜到呢,真系冇得输👍👍👍4. 蛏子意粉(要预订) - 唔用青口用蛏子,成个𩠌upgrade哂,意粉煮到Al dente,大大只蛏子又爽又鲜,好fresh👍5. 威灵顿牛(要预订) - 千层酥皮好香好松脆,牛油同芝士嘅味道互相配合,牛肉系焗到粉红色㗎,肉质鲜嫩软腍腍,咬落去肉味好浓,绝对系哩度嘅招牌菜👍👍👍6. 三文鱼野米饭 - lunch set 健康之选7. 猪鞍野米饭 - lunch set 最受客人欢迎8. Carrot cake 心太软 焦糖炖蛋 - 三款都各有特色,个人就钟意焦糖炖蛋,但最受欢迎应该系心大软,朋友话食完觉得好幸福㖞🤣尤于今次系食海鲜关系,价钱
是日午餐:
1. 柚子蜜焗鸡翼 - 香甜肉嫰
6. 三文鱼野米饭 - lunch set 健康之选
7. 猪鞍野米饭 - lunch set 最受客人欢迎
尤于今次系食海鲜关系,价钱相对会贵啲但都算合理,佢嘅lunch set 都系百零蚊,绝对系性价比高👍
一间零宣传靠口碑撑到而家嘅小店,我会继续帮衬,希望迟啲会有多啲新菜式比我品尝😁