2024-09-30
㖊日我同太太去咗旺角牛气食放题,真系食到饱饱哋!我哋拣咗Lv4套餐,有澳洲谷饲黑安格斯牛、SRF美国极黑牛同埋海鲜放题,真系超值!一入到去,环境好舒服,位子唔会太挤迫。服务员好快就带我哋去位,仲介绍咗唔同嘅汤底俾我哋拣。我哋最后拣咗鸳鸯锅,有辣有唔辣,啱晒我哋两个口味唔同嘅人。先讲讲澳洲谷饲黑安格斯牛,呢个牛肉真系靓,雪花分布均匀,油脂香浓,食落去口感嫩滑,真系入口即化!SRF美国极黑牛就更加唔使讲,肉味浓郁,脂肪比例啱啱好,食完一片又一片,完全停唔到口。海鲜方面,三文鱼刺身真系新鲜,肥美多汁,仲有大只嘅海虾,爽甜弹牙,打边炉一流!墨鱼滑同埋脆鲷鱼片都系必试之选,口感非常好。自助区仲有好多蔬菜、丸类同埋熟食,选择多到眼花撩乱。甜品方面,我哋试咗雪糕,真系好正,甜而不腻,食完仲想再食。整体嚟讲,呢次牛气放题真系超值,无论系牛肉定海鲜质素都好高,服务又好,环境又舒服。下次一定会再嚟,推荐俾所有钟意打边炉嘅朋友!