2018-05-07 285 浏览
之前从未食过蒸气火锅,今次朋友介绍就book左潮福蒸气火锅,见到食评个个都大赞,即刻要试一试先,一出地铁站行2分钟就到,方便又就脚,侍应们个个招呼周到,赞赞赞。放工过来十分肚饿,即刻落order点左龙虾,蚝,鲍鱼,贵妃蚌,每位顾客仲有炖汤同乳鸽。先来一碟小食:麻中带辣麻辣云耳,酸酸甜甜酸萝卜,爽脆青瓜,越食越开胃汤:姬松茸炖鸡汤,浓浓既鲜鸡味,滋补养颜乳鸽:热辣辣,皮脆肉嫩,正戏肉系海鲜:每样海鲜都有专人帮你计时,分碟送出,每样海鲜蒸煮时间刚刚好,又嫩又多汁,食到舔舔脷,贝类:好鲜好甜又冇沙,每只都洗得好干净蛏子&贵妃蚌:啖啖肉,配埋蒜蓉粉丝好好味,贵妃蚌有我只手掌咁大鲍鱼:鲍鱼配虫草花,爽口弹牙,无得弹龙虾:最爱既龙虾鲜嫩多汁,又爽口,我想再order多一只蚝:第一次食蒸蚝,好大好大,大过我个拳头,蒸完都冇缩水,又爽又脆,连朋友唔钟意食蚝都赞食完海鲜已经饱左7成,之后就点左少少肉类同菜类,蒸菜都系第一次试,蒸肉原来可以咁鲜嫩,最后食埋个淮山瑶柱粥,真系饱到要抱住个肚走,哈

汤:姬松茸炖鸡汤,浓浓既鲜鸡味,滋补养颜

乳鸽:热辣辣,皮脆肉嫩,正

贝类:好鲜好甜又冇沙,每只都洗得好干净
鲍鱼:鲍鱼配虫草花,爽口弹牙,无得弹
龙虾:最爱既龙虾鲜嫩多汁,又爽口,我想再order多一只

2018-05-03