2017-05-20
平时我净系系instagram 写食评 但今次真系食到一肚火顶唔顺 先上黎写朋友话食饭 旺角有d食到厌 去下太子先咁就见咁多笑笑既星厨 心谂实无死啦点知恶梦开始。。。当晚menu得4页 (小食 精选 主菜 甜品)其实得猪手吸引我 好难拣之下拣左以下香草蒜茸包$25原来跟餐会有一块蒜茸包 所以我礼貌地问侍应我可唔可以取消我额外叫果碟佢话唔得㖞 整左啦㖞 咁都无咩所谓 咪照黎由于跟餐果两块(细碟)黎先 之后额外叫既蒜茸包(大碟)黎到个侍应无问过我 就拎起我只匙好似扫垃圾咁将细果碟蒜茸包扫落大果碟蒜茸包当堂打左个突 茶餐厅d呀叔都唔会咁啦下话?之后其他食物黎 个侍应劲恶话 你地食左个包先 即刻吓左跳 d包黎左都无五分钟 我未食完好似系我错咁大佬我都知张枱大细有限 但你都可以好声好气d既个餐汤(无影)系黄色一pat野 成pat蓉咁 食唔出系咩味 饮左一啖无饮紫菜芝麻鸡中翼$28得面头d 紫菜同芝麻系有味之外只鸡翼系无味既系无腌过既 配埋个酸辣酱仲怪猪助骨$30第一次食炸既猪助骨都系无咩味既 点解都系无腌既?好似食紧堆炸粉咁烤焗咸猪手配酸椰菜$118 +$15 配餐汤 意粉 热饮无其他人讲到咁神
朋友话食饭 旺角有d食到厌 去下太子先
咁就见咁多笑笑既星厨 心谂实无死啦
点知恶梦开始。。。
当晚menu得4页 (小食 精选 主菜 甜品)
其实得猪手吸引我 好难拣之下拣左以下
香草蒜茸包$25
佢话唔得㖞 整左啦㖞 咁都无咩所谓 咪照黎
由于跟餐果两块(细碟)黎先 之后额外叫既蒜茸包(大碟)黎到
当堂打左个突 茶餐厅d呀叔都唔会咁啦下话?
之后其他食物黎 个侍应劲恶话 你地食左个包先
即刻吓左跳 d包黎左都无五分钟 我未食完好似系我错咁
大佬我都知张枱大细有限 但你都可以好声好气d既
紫菜芝麻鸡中翼$28
只鸡翼系无味既
系无腌过既 配埋个酸辣酱仲怪
猪助骨$30
第一次食炸既猪助骨
都系无咩味既 点解都系无腌既?
好似食紧堆炸粉咁
烤焗咸猪手配酸椰菜$118 +$15 配餐汤 意粉 热饮
烤焗咸猪手配酸椰菜
无其他人讲到咁神 皮硬到不得了 幸好猪手肉唔算过咸 同埋都算多肉
但真系无特别
意粉如图所见 无味 无汁 系咪想我用猪手肉去捞?
香煎加拿大比目鱼伴意粉$108
香煎加拿大比目鱼伴意粉
反而垫底既瓜菜仲好食 仲有放个炸薯角系底浸淋佢系咩玩法?
幸好既系条鱼无骨 一班frd食唔会狼狈
全晚7-8次问我食完未 其实你间舖无人等 你又何必催我食快d?
催完又望表明示我食得慢 而家又唔系rush lunch hour 我食得正常速度又错?
仲要班侍应劲大声话 阻住晒收工 (其实仲有三枱客食紧)
叫你过黎落单 好似我错咁 扮睇我唔到 成间野唔休做 真系痴线
题外话/补充资料:
我真系真心分享我用餐不愉快经历 希望你唔好中伏啦