2017-08-29
是日晚又去咗食火锅,今次系朋友提意去佢工司附近开饭,又咁耐冇见而地点亦交通方便就一于去马,至于火锅店系位于观塘工厂区一楝商厦里面,系门口已见到主打任饮任食而且仲可以加$食埋海鲜拼盘,当然唔少得点埋佢食,仲可以由晚上6:00去到11:00点任你慢慢叹,真系啱晒我呢慢食人士又唔会赶你走先去咗取饮品,就开始坐定定睇吓选择叫乜锅底,原来呢度主打火焰鸡煲套餐,都有好多锔底款式选择,我地要咗鱼翅鸡煲(小辣)先来食咗点心拼盘,有3款口味。再来系鱼翅鸡煲份量几多所以先要煮热D先才可以落洒,因为人多所以几大锅,再等店员加洒落锅点火烧到火焰红红就ok先食件鸡肉入口滑嫩再加小小辣味又几嘢味,再来梗系食件鱼翅先入口爽滑入味食咗一轮后好自然到火锅,配料都点咗好多款式,当然唔少得海鲜拼盘,大元贝食落啖啖肉够鲜嫩&青囗又大只&生蚝又滑溜同沙白够鲜甜,一句讲晒够鲜其后到火锅杂锦拼盘同埋肥牛,食物都有水准系一轮狂食后,点都要食番蔬菜中和一下先可再来系食吓又停吓之间好快又食完一个多重口味饱满嘅火锅。
再来系鱼翅鸡煲份量几多所以先要煮热D先才可以落洒,因为人多所以几大锅,再等店员加洒落锅点火烧到火焰红红就ok先食件鸡肉入口滑嫩再加小小辣味又几嘢味,再来梗系食件鱼翅先入口爽滑入味 食咗一轮后好自然到 火锅,配料都点咗好多款式,当然唔少得海鲜拼盘,大元贝食落啖啖肉够鲜嫩&青囗又大只&生蚝又滑溜同沙白够鲜甜,一句讲晒够鲜 其后到 火锅杂锦拼盘同埋肥牛,食物都有水准系一轮狂食后,点都要食番蔬菜中和一下先可再来
系食吓又停吓之间好快又食完一个多重口味饱满嘅火锅。