2024-04-17
2054 浏览
泓一系我既爱店之一,之前食过几次都冇事,觉得好好食。最近一段时间冇食就想食返餐,星期五晚即使要排长龙都要排队去食佢。当日我就食咗碗沾面,味道上觉得好好食,只系觉得啲肉口感比较生,但因为知道餐厅系以慢煮烹调,都对餐厅有信心,所以我当时冇太大忧虑。星期五晚食完拉面,当晚就开始感到呕心同肚泻。到第二朝就肚泻多次,星期六、日连续两日发高烧到39度,到星期一依然呕黄胆水及发烧。之后几天都有肚泻情况,直到今天星期五,已经事隔一星期,肚泻情况仍然持续中🥲冇人会谂到只系食一餐晚餐,会经历一场大病,食极西药都好唔返,要睇埋中医调理,又返唔到工,医药费都唔少🥲事后睇返当日既拉面相,发现叉烧中间位置系非常生,完全未煮熟😣希望餐厅真系注意食物安全问题,特别系要审视返肉类处理上存在既风险,冇人希望满心欢喜食完晚餐然后会病足一星期🙏🏼