2023-03-02
鸡中翼$48 佢地嘅鸡中翼由日本直送。一放低就有好香嘅椒盐味。佢烧嘅时候同椒盐一齐烧,所以阵香味比啲鸡肉锁得好实。烧嘅火候拿捏得好好,鸡鸡皮烧到脆卜卜,但系入边嘅鸡肉依然好嫩滑!鲜鲍鱼 时价新鲜鲍鱼经过大火烧之后肉质好firm,所以锁晒啲鲜肉汁。佢用咗粗盐、红辣椒粉同埋七味粉去调味。啲调味料都同鲍鱼一齐烧,所以食鲍鱼嘅时候唔止鲜味,仲会食到香辣。牛舌芯 $68 牛舌肉质爽口,牛舌嘅脂肪比例比较高。烧嘅时侯高温嘅热力逼到啲油烧到有焦香。用左盐同黑椒调味,食嘅时候减低左啲油腻感。青椒墨鱼烧$48好钟意佢大火烧青椒,令到青椒表面系脆,但系里便依然系好淋同埋好多汁。墨鱼胶爽口弹牙,食起上黎滑唔溜口有嚼劲。加上有日本甜酱油做调味,日本酱油嘅甜味同青椒嘅青甜都衬托到墨鱼滑嘅鲜味好出。烧鱿鱼 时价脆浆整得好好,鱿鱼饱满有光润、睇落去色泽金黄、咬嘅时候即刻觉得质感松脆。耐嚼嘅鱿鱼须口感轻盈,咸鲜味好突出。令人食完一条又拎下一条。日本红豆绿茶蕨饼$48 𠮶蕨饼上边有金箔同埋红豆蓉。食落去口感滑腻而且好q弹。绿茶有清凉、淡雅嘅风味。蕨饼自然而然咁系个口到融化。奶黄鲷鱼烧$36食落去好松软,咬落去,热辣辣、
鲜鲍鱼 时价
牛舌芯 $68
青椒墨鱼烧$48
烧鱿鱼 时价
日本红豆绿茶蕨饼$48
奶黄鲷鱼烧$36
食落去好松软,咬落去,热辣辣、绵密嘅Custer cream 馅多到几乎要绒出黎。Custer cream 都好软滑,甜得黎又唔会腻。
Virgin colada $ 78
叫左杯mock tail 。系菠萝汁、椰子汁、奶同cream 加埋嘅饮品。整嘅时候仲加咗沙冰。饮落去有菠萝嘅酸甜味,椰子嘅清甜味,再有埋奶嘅浓郁做打底。沙冰打到好碎,饮落去冻冻地但系又唔会有太强嘅存在感。一边食串烧一边饮呢一杯嘢饮好refreshing