2020-12-01 196 浏览
食物是可以的,但份量不大,一碗粉正常是不够的,可多叫一个小食。basic一人大约$150上下。在中环lunch算是中价。小妹公司在附近,开店至今,每星期大约食一、两次。平时疫情冇咁严重的时候,午饭时间都要排队。今天小妹1:00去食,已经不用排队,而且有一些空位。店方安排了一个很大风的单人位,啲间隔胶板都吹到左右摇摆。拜托店方把冷气机不要那么大风,落单嘅时候答应调低,但过咗一阵间都冇分别,再向工作人员要求。工作人员说已经不能再调低温度:「我话俾你听,已经调低左,唔可以再调低。再调低就会好焗。冇得搞㗎啦,系咁㗎啦,我厨房都会好热嘅。」又唔可以调位,冷气又吹到头晕,又已经落咗单唔想即刻走喺度泼妇骂街,只可以食完即刻走。其实如果真系冇空位,调唔到位我都好明白。但餐厅又有吉位,又明明工作人员都见到啲风咁大,仲要落完单先讲冇得调校,咁点解唔调我位呢?我觉得好生气? 要知道,1:00之后,系会越来越多位。工作人员同我讲完果番话之后,我已经唔想再同店里面所有人讲嘅,费事自己越来越生气。中午出去食饭,冒着疫情嘅风险,都系想休息吓。对于餐厅呢个态度,我觉得完全系冇心帮食客解决问题。
2020-12-01
午餐