2022-07-27 160 浏览
𠮶日食完晚饭,想去鲜芋仙食个甜品,点知𠮶日劲多人,我谂门口等位都至少有三十人,所以我决定买外卖返屋企食。外卖都等咗大概15分钟左右,我买咗一个芋圆5号同埋芋圆6号,跟住我见到佢有个新产品,就系麻薯嘅甜品。因为本人好钟意麻薯同埋芋圆,所以我决定加埋呢个麻薯买返屋企食。因为外卖嘅关系,佢个碗一定系俾堂食嘅份量系少啲嘅,但系都系好饱既。我最钟意佢嘅芋图非常烟靭,因为我唔系好钟意食豆类嘅嘢,所以我净系食芋圆6号。你嘅芋圆同珍珠都非常大粒,所以食完系会有啲饱,而麻薯𠮶个新甜品我觉得比较普通,系有少少黑糖姜汁味,但系味道就唔算好浓,所以我觉得麻麻地,可以净系食芋圆就足够了。

芋圆6号
芋圆5号