2019-01-25
🇯🇵 湾仔「浪人」无限时日式放题❗️听闻过湾仔浪人日本料理好耐,但寻晚终于揾到friend陪我试😍 原来佢地系半自助形式,餐纸就点各类热食、炸物等,而刺身、串烧、饮品等就自己出去攞。重点系坐得好阔落、舒服。简单黎讲,食物质素高且选择不少,当中🍣刺身同🍢串烧同一系列热食都系非常高质👍🏻刺身方面 三文鱼腩, 帆立贝同油甘鱼就基本啦 全部都新鲜得黎又肥美个人觉得必试串烧包括福冈华味鸡, 羊架同和牛串。华美鸡用葱减低腥味,肉质系超滑!羊架就用黑椒调味,西式食法。热食方面 我最中意炸鸡软骨, 池鱼一夜干同烧三文鱼鲛(每日限量供应)。炸鸡软骨系啱啱炸出黎,热辣辣又惹味,我自己食左一大碟😂😂😂佢地嘅甜品柜亦唔系一般放题嘅雪糕柜咁简单,而系有水信玄饼, 抹茶蕨饼, 梅酒啫喱等精美嘅选择!我自己最中意水信玄饼,清清甜甜,弹下弹下好过瘾。另外,饮品仲有清酒同日本梅酒等,放题黎讲算好generous!!-Taste: 👅👅👅👅Value for Money: 💰💰💰1/2Variety: 👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻(on a scale of 0-5 emojis)-浪人日本料理 湾仔骆克道181号京城大厦商场2楼
Taste: 👅👅👅👅
Value for Money: 💰💰💰1/2
Variety: 👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
(on a scale of 0-5 emojis)
浪人日本料理
湾仔骆克道181号京城大厦商场2楼