第一次入将军澳食饭,好彩朋友推荐,有提早book位,见到呢间餐厅平日夜晚都座无虚席😲。入到餐厅唔算细,有大台同细台,环境干净宽阔。椒盐鳝球🤤鳝球炸至金黄香脆,肉质厚实,口感弹牙,完全唔会油腻。鳝球处理得十分干净,啖啖肉完全无骨亦无泥味。焗鱼肠🐟依家好少餐厅有得食,蛋味浓郁🥚,仲有大量鱼肠🐟,而且完全无鱼腥味,真系好满足,趁热食一流😍。卤水拼盘(墨鱼片、腩肉、大肠、红肠、生肠、猪耳、猪颈肉、卤蛋、豆腐)😍食潮州菜点可以缺少卤水呢,叫左一碟卤水拼盘,一次过满足晒多个愿望😎。份量十分足够,墨鱼片有咬口,腩肉肥瘦相间,大肠生肠猪耳处理得十分干净无腥味,连垫底嘅豆腐都十分嫩滑,卤水蛋非常入味👍🏻。四季黄金拌鸭舌🦆咸蛋粉浆包裹住四季豆同鸭舌,炸粉比例恰当,薄薄嘅一层,十分香口酥脆🤤。上汤龙虾🦞超级推介即捞即煮嘅龙虾,十分生猛,我地拣左用上汤方式处理,龙虾鲜味,肉质鲜嫩弹牙,仲要有虾膏。两人食每人半只,份量啱啱好。整体而言,朋友真系无介绍错,呢间潮州菜果然系好好味,每样菜式都绝对唔会马虎,做到十分出色,下次都会继续帮衬👍🏻。

入到餐厅唔算细,有大台同细台,环境干净宽阔。

椒盐鳝球🤤
椒盐鳝球