2015-01-27
上网周围揾野食,揾到呢间cafe,有人讲到好好,又有人讲到差爆,所以同个朋友去证实一下到底系点!!我重来都未食过食评,但我真系火到都要写。我地都系去到锦田红砖屋揾呢间野,呢间野都几多人去食,我地去到个阵1点几都好爆下,但都好彩有d 2人位可以即刻入去坐,环境都同其他食家放上黎一样,都几有风格。望一望个餐牌都系写K&K cafe ,所以就去问个女店员,佢话同一间野,而家叫K&K cafe。所以 K&K cafe = 锦田红砖屋 Red Cafe甘我就有第2个问题,点解个餐牌唔同左既? 又问个女店员,佢话转左lu,转左用手写,我就对下同之前其他食家放上黎既餐牌,其实都差唔多,有d 野冇左,同加左价lo。(真黑仔)眼见墙有张野贴住d较中式既𩠌又走去问个女店员,问佢包唔包餐,佢话包热饮同一个饭,我谂佢心谂点解我甘多问题问佢,但我眼见成间铺得佢一个落单,有个呀姐就汁碗,唔问佢我问边个,但佢又冇咩野既,态度都ok,又唔会话好差。但人手真系严重不足!!我地2个人叫左个黑醋猪扒饭,卡邦尼意粉,豉油鸡翼6只。重点黎啦,我等左45分钟!!!!!!!我就去问个女店员,话帮我入去睇下,我见佢开左个厨房门问我d
我地2个人叫左个黑醋猪扒饭,卡邦尼意粉,豉油鸡翼6只。重点黎啦,我等左45分钟!!!!!!!我就去问个女店员,话帮我入去睇下,我见佢开左个厨房门问我d野食得未,哇哇哇,听到有把后生仔既声系入面劲大声用粗口回应个女店员,煮紧啰,唔洗煮呀宜家,#*$^%, .........我同我个朋友对望,呆晒,d 火即刻上到去头顶,我就睇下你煮d咩要甘鬼耐,个女店员走个黎同我讲话煮紧,我话ok。我就好好奇问佢系米PT,佢话系。如果系我,我就一定唔会做。除左我地既野未到,仲有大把人d野都未到,个女店员就比人系出面小足甘耐,当然得一个店员,都系个句唔问佢我问边个?
食花生一提(唔关我事),有个客佢话等左成个钟都未有得食,个女店员又入去问,个厨房先话佢听,冇晒啦,你同个客讲转其他啦,个女店员好火同入面讲,你唔好等到出年先同我讲冇,你自己出去同人讲,但都系个女店员走去同个客讲,结果比人黑面,比人插。
d饮品 都系叫返冻柠荼隐阵d,所以冇咩特别。足足等左一个钟,我d食物终于出现第一样,豉油鸡翼,外貌都ok既,虽然我系唔满意厨房,但讲句公道说话,鸡翼真系几好味,好滑好入味。另一个重点黎啦,我食完鸡翼又要等多20分钟先出现黑醋猪扒饭,d 猪扒一 d都唔好食,又唔入味,又干,d饭又硬又冻,点食呀大佬? 终于卡邦尼意粉出现la,我见个后生仔一次过拎左4碟出黎,但佢仲要好大力放落收银位,我同个朋友都吓亲lo,但讲真既,卡邦尼意粉好多汁,真系好好食。但如果等到一肚气,我就唔会推介其他人黎食lo,食一个lunch要用3个几钟,真系认真够夸张。
埋单$209,价钱我可以接受,但要我等既时间我真系接受唔到。
如果你预自己可以慢慢等,但你就安排半日系到啦!