2024-06-06
去完尖沙咀按左part 好正嘅泰式按摩,比人成个人又踩又打又拉又按,搓圆㩒扁出左一身汗,爽呀~~~做左一场剧烈运动之后,要食返d野补充返D体力🫠行到iSQUARE,由地下一路上一路上,见到三楼有个市集,突然有个外国人拖住个仔又大声又好兴奋甘话今晚喺度食dinner,于是就比佢哋吸引左,跟左佢哋走左入去。😆😆😆睇完d menu 之后先知呢间系传统星马菜,果然系东南亚日。最吸晴嘅系呢一页,写住“限时~超值!”、“唔系唔叫啊嘛”、“龙虾半只”!📌龙虾喇沙🦞🦞🦞🦞🦞🦞🦞🦞🦞🦞🦞🦞🦞未上枱已经引起侍应、全店店员同食客嘅羡慕眼光,一上枱即刻令我相机食先,龙虾比个碗更长,长到同我握手。先食碗喇沙先,好大碗有流心蛋、芽菜、鱼片.....嘅𩠌菜,喇沙汤底香浓,一啖汤加一啖面唔觉意就成碗饮晒,渣都冇净。到慢慢叹个戏肉lu,餐厅提供埋较剪同埋手套,带住手套用较剪慢慢剪开啲龙虾壳,将佢粉身碎骨,肉都冇净,食到干干净净。肉质鲜甜,蟹钳蟹身都多肉同膏,啖啖幸福,食得好滋味。享受呢一餐记住要抛开偶像包袱,不顾仪态食到成块面都系,甘先系最尽情。完全系好忘我嘅状态,好能够体验到点样样去正念饮食。甘就me time 左一
📌龙虾喇沙🦞🦞🦞🦞🦞🦞🦞🦞🦞🦞🦞🦞🦞
享受呢一餐记住要抛开偶像包袱,不顾仪态食到成块面都系,甘先系最尽情。完全系好忘我嘅状态,好能够体验到点样样去正念饮食。甘就me time 左一个钟lu😍😍😍餐厅仲提供埋湿纸巾,超细心👍🏻
📍星怡
尖沙咀弥敦道63号iSQUARE国际广场3楼303号舖