2024-05-22
行得攰同Mami 去咗食下午茶✌🏻 入去先知之前食过元朗店嘅Tera 😂 都系简约日式风,但围方空间感同店铺大好多,坐得好舒服!咁啱下午茶时间,佢嘅Tea Set 几抵食👍 如有甜品又有意粉个d😊今次食咗两个甜品 set 包一杯饮品(drink list 任何一款👍)坚抵!<Oreo奶油曲奇窝夫🧇>我想讲佢嘅cream 好慷慨 ,多得来唔会好腻,因为佢唔系好甜,又够滑加埋Oreo 碎正,窝夫外脆内软,唔会好硬身,啱啱好🤤 <宇治抹茶疏乎厘🥞>睇吓条片就知动感十足,好fluffy 😂 疏乎厘三大块,都几厚㗎,虽然空气感十足,但系又会有口感!入口即溶嘅感觉真系好正,配埋烟烟韧韧自家制蕨饼同白玉,加上红豆蓉同宇治抹茶忌廉,个味好夹!另外值得一赞嘅系佢嘅杨枝甘露特饮,跟餐都可以😍 夏天饮好正,好似食紧杨枝甘露咁,好香芒果味!仲有粒粒嘅杨桃 !
<Oreo奶油曲奇窝夫🧇>
<宇治抹茶疏乎厘🥞>