2021-05-30 104 浏览
天气热,想食日本野,咁岩行过见到七代目。本身系比个门面吸引到,好有日本feel岀面贴左menu,系食丼饭,好多选择,又有散点刺身,小食,铁板菜色等。咁多选择,真系好难谂,好彩佢有个牌写住厨师推介,上面都系set,配有饭同沙律。见到第一个系有海胆,个set叫做刺身七点,个名咁劲,又唔贵,一于就入去试下。店内装修得好有心机,干净阔落,仲播住日本歌。场内有梳化位同吧枱,我地选左梳化位。店主好有礼,主动为我们介绍餐牌上既野食。最后我地都系叫左2个刺身七点,店员话呢个系限量,卖完即止,好彩早到。再加一个店主推荐既土瓶蒸,芫茜烧,刺身。刺身七点,配饭和沙律刺身新鲜有光泽卖相好靓,赞呑拿鱼意外地好食,平时系其他地方食亲都麻麻地,反而呢到解冻做得好好,冇好腥既味,唔难入口,反而令我改观。其他都唔错,好鲜甜,三文鱼同带子不得了,好好味。个饭份量好大,一开始以为食唔晒会放弃,点知一试,珍珠米粒粒分明,寿司醋作调味,味道适中。芫茜烧 呢个好推荐,芫茜控必食,唔食过唔好谂自己系全块都系芫茜,师傅用铁板形式烹调,啖啖都系芫茜,并非落好多粉浆个种,完全唔会干争争同粉感,咬落去系会咇晒啲芫茜汁岀黎。刺身 (三文鱼,
天气热,想食日本野,咁岩行过见到七代目。
本身系比个门面吸引到,好有日本feel

刺身七点

刺身七点,配饭和沙律

刺身新鲜有光泽
卖相好靓,赞

其他都唔错,好鲜甜,三文鱼同带子不得了,好好味。

芫茜烧

呢个好推荐,芫茜控必食,唔食过唔好谂自己系

刺身

刺身 (三文鱼,虎虾,墨鱼)

新鲜,好鲜甜

土瓶蒸
呢个系一开始最快到,不过心急试,冇影到相。
佢系一个茶壶仔咁,有个杯仔。

打开会有原只虾、鲜菇、豆卜同切得好靓既花形红萝卜,唔好睇佢卖相细细,都装几多野,有得食有汤饮。

汤系奶白色,味道鲜,系鱼汤。
两个食法:
1. 就咁倒落杯饮
2. 加落饭到,好似汤饭咁,又另一种感觉,好掂

总括
环境靓,坐得舒服,干净
店员有礼,主动,服务好好
食物新鲜美味,选择多元化,卖相靓
价钱平,完全系觉得物超所值

一定会再去食

刺身