2023-04-20 1361 浏览
我地先简佐猪什猪骨煲做汤底,简直系爆分汤底💯猪什都真系几足料嘅,都有啲平时好少食到嘅猪什,例如系猪脚筋依啲,好爽口弹牙,猪骨亦都好多,成个汤底系奶白色嘅,真系好养颜,越煲越出味👍🏻牛方面我地叫佐牛王莫六盛合,$398有本地顶级牛颈脊,抓边,金钱展,牛胸爽,封门柳,黑柏叶,又系爆分抵食💯牛胸爽放中间,整到玫瑰花咁,好有心思呀,而牛胸爽都系我觉得最特别既,系软骨位,有啲脆口,亦都好滋补,岩晒女人食,食完皮肤都好啲🫶🏻我都叫埋黑柏叶,$98一碟,份量算好多💯而黑柏叶系未经加工嘅牛柏叶嚟嘅,所以系黑色,更加鲜味,牛味更加重,亦都好爽,口感好好🤞🏻中意食饺子既我就叫佐呢个手包饺拼盘,$88食到鱼皮饺,水饺,云吞同西洋菜饺,每只都大大只,爆分饺子💯啲水饺好大只,皮又唔会太厚,馅料好丰富,好正好满足🤟🏻最后都叫埋花甲,份量多到唔信呀💯花格每只都好大只,系新鲜即日运返嚟,完全冇沙,只只都食到好鲜甜,非常之鲜味👏🏻