2025-01-28
听朋友讲佐敦有一间几好嘅火锅放题叫锅霸 系人气火锅锅霸集团既餐厅 有个空间可以坐低慢慢同朋友聚会 又唔使自己出去攞嘢食 又有人招呼 系个非常好的选择 今天去开柯士甸道 所以顺道来拜访一下入餐厅见到座位十分宽敞舒适干净 餐牌有很多选择各式其适 最后我地叫咗一个Lv2 美国Prime Grade 牛肩胛肉 任食火锅 仲追加左海鲜汤底选择亦都好多 我地拣咗药膳椰子鸡和药膳养生花胶鸡鸳鸯锅 餐厅十分之有效率 啱啱落单唔使等 好快就有火锅和火锅配料送到 火锅配料好丰富 当中最钟意牛肩胛肉 另外 我也特别喜欢手工三宝丸和手工墨鱼丸 好特别和好好食 海鲜我特别喜欢这里的游水鲜虾和新鲜鳝片 食得出新鲜 味道鲜甜 正最后食埋个movenpick雪糕 完美结束这一个美满午餐食物质素真系几高 平时放题好小会见到movenpick 食物质素又同散叫嘅火锅餐厅差唔多唔讲唔知 一般放题只会有120分钟时间 而锅霸足足有4个半钟 可以慢慢叹 而食物同晚市一样 唔会话午市同晚市出嘅质素有分别 两点后入座仲有八八折 价钱非常优惠值得留意 午市系去到4点半 所以如果2点后
今天去开柯士甸道 所以顺道来拜访一下
火锅配料好丰富 当中最钟意牛肩胛肉
另外 我也特别喜欢手工三宝丸和手工墨鱼丸 好特别和好好食
值得留意 午市系去到4点半 所以如果2点后入座 就即系食两个半钟头
2点半先至嚟 咁传统120分钟或者无限时嘅放题可能岩d 非常有弹性👍🏻