2015-04-03 8953 浏览
平时食中意食日本野嘅我,今次黎到大吉食放题,第一件事当然就系order刺身啦。我黎过呢间咁多次,到未试过漏单,我叫20件三文鱼,佢真系比足20件我,而且件件厚切,唔系薄薄一块。三文鱼啖啖肉, 脂肪比例恰到好处, 固然好食,甜虾同鲍鱼仔亦非常新鲜,而我就用最原始正宗嘅食法品尝,就系唔落半滴鼓油,细味海鲜嘅鲜味。果然,真系鲜味十足,虾膏亦相当多,虾肉晶莹, 如果啲海鲜唔新鲜都唔会有咁靓嘅卖相, 所以呢度纲对咁晒中意食刺身嘅人!刺食之外, 佢地其实仲有好多野好好食, 例如芝麻鸡翼, size虽然唔系好大只, 但系炸得金黄, 食落口又有少少喊味, 我同我朋友都叫左好多只黎食 (不过啩住食, 唔记得影相><)
2015-01-20