2018-12-09
响PMQ旁边已经好想试,之前有介绍过呢间铺头嘅主厨系女仔嚟㗎。年轻有为创造咗呢个中式包夹西式馅。餐厅走年轻路线系chill 嘅好地方! 感觉上饮吓嘢食个包倾吓计 ,卖点唔系要你食到好饱好饱而系有啲精致野比你同朋友食下倾倾讲讲一个晚上。嚟到铜锣湾呢间新铺正正喺马路旁边应该好易揾,但系唔知点解我揾左好耐。🤦🏻♀️由地铁站一出兜左几个圈先到 ,喺咪个Google有问题呢?🤪新舖比中环𠮶间大,侍应非常热情又靓女。虽然系外籍人士但系啲中文讲得好好架。佢不停推介一定多人叫嘅款式俾我哋考虑,连饮品佢都帮我谂埋,果然冇介绍错。最遗憾系我冇食到个甜品啰😔我哋两个人分别叫咗两个包包同一个truffle fries 🍟 其中一个包系signature 猪腩肉包包 另外就系炸鸡包。或者可能系我平时比较少食肥猪肉所以反而觉得个炸鸡包包好食啲。因为佢同𠮶酱好match。我建议大家唔好切开佢share嚟食,因为比较麻烦同埋论尽。但系唔share又试唔到咁多款㖞! 个truffle fries 提议我哋捞匀嚟食. 食到停唔到口。中式包好似馒头咁 ,两边微微煎香 ,再夹着唔同嘅肉同match 嘅酱汁. Size唔算好
中式包好似馒头咁 ,两边微微煎香 ,再夹着唔同嘅肉同match 嘅酱汁. Size唔算好大 不过女仔来讲应该够架。饮咗杯佢推介既cocktail 果然👍🏻👍🏻(唔记得咗咩名)😆
埋单𠮶阵送咗两张贴纸 一张shocking pink 一张黑色,我即刻谂到其实可以喺个包面度印返佢个logo上去㗎。