2010-07-26 6 浏览
见佢个门面装修得咁靓, 门口又摆哂d乌冬, 又介绍佢所用o既乌冬制造历史, 一心谂住佢d 乌冬会好好食.... 不过同我之前去过中上环一间炉端烧食o既乌冬, 可以话系天同地比.明太子蛋卷: e 个系唔错, 新鲜做o既蛋卷, 加上辣辣明太子碎, 系一个唔错o既组合. 乌冬三重奏: 乌冬太硬喇, 又唔够弹牙, 系就系好滑, 不过似乎系得个滑字, 三个汁入面, 个山芋汁比较好; 合鸭汁无乜鸭味, 只系得麻酱味; 温泉蛋都系不外如是... 而且份量偏少, 一个人要食两份先够.冷稻庭. 地鸡汁: 个汁超咸, 汁o既浓度唔够, 同个冷乌冬一齐食, 会变咗唔冻唔热. 所谓o既地鸡同o系日本食o既都唔一样o既!!! 可能佢个汁咸到盖过哂d 鸡味. 牛肠串烧: e 个系最差差差o既一个, 又无味, 烧得太干, 唔够热, 同食橡筋无乜分别.

明太子蛋卷
差: 三重奏