2021-07-05 2090 浏览
朋友推荐嘅新疆菜餐厅,话一定要订位先入到,不过如果你早少少打去订位都冇乜问题,而家我见到有人都系差唔多六点佢即将开门嘅时候去排队都入到去😌其实一直都好想试大盘鸡,但系香港都冇乜新疆菜,难得嚟到西环就谂住试吓,由于我接受唔到羊嘅骚味,我喺入门口之前就已经同朋友讲我净系食鸡,入到去之后唔觉得有羊嘅味道但系好重嘅孜然味同烤肉味。坐低我哋就嗌左一个大盘鸡,一碟羊肉串(我朋友要嘅),同一个原味酸奶(几一般,如果唔系特别钟意酸奶嘅可以唔使试)。大盘鸡好好食而且好大盘😂😂 我哋食咗一半之后佢就上咗一碟宽面俾我哋倒落去,个面占咗啲辣嘅汁之后非常入味,跟住我哋开始后悔一开始食咗太多佢入面嘅薯仔。羊肉串实在系重点,作为一个唔食羊嘅人,竟然比佢嘅香味吸引咗,所以我决定试少少,点左好多佢隔离嘅孜然,最后发现佢完全吾骚只有烤肉嘅香味,最后我食咗一半❤️❤️❤️ 唯一嘅缺点就系太少,9X 得两串。

大盘鸡

羊肉串