餐厅: 天龍軒
资讯:

2022-07-28 943 浏览
作为全世界最高嘅中菜厅,好开心可以光顾,同另一半庆祝生日。因为呢间餐厅嘅窗口位唔多,所以如果大家想坐到嘅话一定要预先预订同埋同职员讲声,佢哋会帮你remark,再作安排。好开心𠮶日非常好天,我哋就order左两个promotion set lunch.(1) 三小点- 个叉烧值得推介,因为厨师话𠮶只猪系系用特别嘅饲料培植。另外一个𩠌系带子,味道都唔错。(2) 蟹盖- 份量非常丰富,食落去嘅时候淡淡蟹肉,调味亦都好好,熄晒成个之后亦都唔会觉得好油腻。(3) 酸辣汤- 个人认为比较辛辣。(4) 鲍鱼海参- 成个午餐最出色嘅一道菜。😌😌鲍鱼口感非常出色爽口弹牙,酱汁配得刚刚好。海参口感亦都掌握得好好,足见师傅嘅厨艺。(5) 石斑炒饭- 呢个𩠌就比较失望,因为食落个鱼有腥味🤧🤧啲饭亦都唔系特别香。。。。甜品就冇影相啦😂😂总括而言,我觉得景观方面系无敌嘅,不过食物方面就...同价钱好似有少少唔成正比。我相信香港会有更好嘅选择🙈😂不过点都好都系一个好好嘅体验😃
作为全世界最高嘅中菜厅,好开心可以光顾,同另一半庆祝生日。

(1) 三小点

(2) 蟹盖

(3) 酸辣汤
- 个人认为比较辛辣。

(4) 鲍鱼海参

(5) 石斑炒饭