2009-07-10 64 浏览
寻日(9-7-2009 Thur)放工后,join男友一齐去医院睇爸爸,全家人都o系o度,睇完就去食晚饭啦.佢o地锁定o系荃湾食,食咩呢?七个人就唔可以去太迫o既地方坐,大嫂问姪女想食咩?呢样唔食,o个样又唔食o既姪女又话要锯扒,咁一食扒王之王,一系歌德.咁就歌德啦.o黎到,又系坐上年6月o黎o既o个张枱,我o地叫o左七个餐,除o左我之外,佢o地个个都系叫有吉列虾o既铁板餐,我就叫o左精选晚餐,要$78.00o既香草猪豚柳配三文鱼.男友要七成熟o既纽西兰羊扒,大哥二哥都系西冷扒,大嫂就要猪扒,而二嫂同姪女我就唔知要咩,不过另加两碟意粉.好快,法包先到o黎,有件系好㶶o既,大哥要o左,食落,系咩都冇揸,就咁一件焗法包,搅咩?不过好脆同好热.之后系佢o地餐o既沙律到o黎,姪女唔食畀我食,全部系蔬菜,有罗马菜,粟米,青瓜条,胡萝卜条,千岛酱另上,自己唧落去.啲蔬菜几新鲜,食完觉得好冻,因为雪到好冻,而份量系碟碟唔同,一啲多一啲少.然后系汤,我要忌廉汤o既,料都几够,有蚬肉同啲薯仔咁,好谂,都唔错.佢o地o既餐都到o黎,侍应上第一份o既系七成西冷,问系边个o既,我o地冇人应佢,所象中七成熟o既

佢o地o既餐都到o黎,侍应上第一份o既系七成西冷,问系边个o既,我o地冇人应佢,所象中七成熟o既男友叫o既纽西兰羊扒,大哥见冇人应就是但要啦,之后就两倨唔知几多成o既西冷,大哥听到话:咦,呢个系我㖞.咁佢就换返佢叫o既西冷,而七成西冷应该系畀错,除o左我同男友o既餐未到外,其他o既都上齐,最后另一位侍应奉住一个铁扒餐话七成纽西兰羊扒,系男友o架啦,即系之前o个个系畀错.

男友一切开羊扒,就话好腍,应该落o左松肉粉,我试吓佢啲薯条,好热,o岩o岩炸起.羊扒真系好松软,而味道好似唔够,就只有烧汁味.

我o既香草猪豚柳配三文鱼意粉终于到o黎,意粉唔系好多,成个主菜冇汁o既,但意粉好油,食落,系用橄榄油煮o既,因食到好劲橄榄油味,而三文鱼水准一般,冇问题;猪豚柳咸咸地同爽,又几好味㖞.

二哥话佢o既西冷好生,似两成熟,而大哥都话比佢叫o既生,哈.

最后侍应放低六个甜品,系一件白色砖状糕点,上面淋上朱古力浆.大嫂话饱唔食,畀我食.啊,我试吓先,原来系一件杏仁味大菜糕之类o既o野,杏仁味浓亦唔太甜,配合唔甜o既朱古力浆,竟然出奇地夹.件大菜糕又系雪得好冻,而且一样系一件大一件细咁.

环境:
一入到o黎就嗅到烟味,坐低冷气又好冻.

服务:
全部都系后生仔女,都OK冇问题

埋单系六百几.