#无聊的事认真做才是大人的模样初初去睇虫二嘅ig第一眼望到呢句好深刻 ❤️😀觉得呢度整嘅嘢食真系好有心机 🥰环境方面,因为佢喺活化建筑旧楼618嘅天台,所以好开扬。有2道室内座位区,同设有户外空中花园区,花园种植咗好多植物,令人感觉放松舒适 🌱🌷室内嘅有画墙位,墙身画好靓,完全打卡able 📸如果坐近窗口位,日间嘅时候,有阳光照射入嚟,令人醒神愉快,影相嘅话又系靓 💕我同老友拣咗个有d童真嘅打卡墙身嘅座位 😆就点咗一咸一甜,一齐share食 😄🥞 伯爵茶麻糬传统班戟每次我见到d嘢食有"麻糬" 两字,都会怕好甜好漏😅初头睇menu见到个班戟有点厚身,本身都冇特别期望,不过见天气咁热,点都想叫返份甜品食下。点知比我想像中好食!😍因为见到厚身,就以为偏硬,原来唔系架 😃班戟好松化,易切开,同埋切开就见到烟韧嘅麻糬!班戟上面有个大大球嘅雪糕 😍😋好犀利!👏摆咗一段时间个班戟都仲暖架 😆雪糕都未溶哂架喔 🤣🤣(当然咁系最好,要打卡嘛 😁)同埋有水果,粟米脆片伴碟,夹埋一齐食真系👍唔怪之得咁多人话呢个必叫啦 😄❤️🍱 一汁三菜 便当:虫二是日副菜 (即前菜) 63度慢煮蛋主食➡️ 大阪烧风味黑胡椒烤鸡块
#无聊的事认真做才是大人的模样
初初去睇虫二嘅ig第一眼望到呢句好深刻 ❤️😀

觉得呢度整嘅嘢食真系好有心机 🥰
室内嘅有画墙位,墙身画好靓,完全打卡able 📸

我同老友拣咗个有d童真嘅打卡墙身嘅座位 😆
就点咗一咸一甜,一齐share食 😄

🥞 伯爵茶麻糬传统班戟
每次我见到d嘢食有"麻糬" 两字,都会怕好甜好漏😅
点知比我想像中好食!😍
因为见到厚身,就以为偏硬,原来唔系架 😃
班戟好松化,易切开,同埋切开就见到烟韧嘅麻糬!
班戟上面有个大大球嘅雪糕 😍😋
好犀利!👏摆咗一段时间个班戟都仲暖架 😆
雪糕都未溶哂架喔 🤣🤣
(当然咁系最好,要打卡嘛 😁)
同埋有水果,粟米脆片伴碟,夹埋一齐食真系👍
唔怪之得咁多人话呢个必叫啦 😄❤️

🍱 一汁三菜 便当:
虫二是日副菜 (即前菜)
63度慢煮蛋
主食➡️ 大阪烧风味黑胡椒烤鸡块
日本榖米杞子酱油炊饭
鲣鱼昆布茶高汤

⬆️呢个都系热门推介🔥
个便当会附上一张咭仔,系建议食用方法嚟😄
前菜系腌渍日本青瓜、云耳及车厘茄,酸酸地好开胃,青瓜好清甜爽脆!😋
酱油炊饭好软熟,配埋鲣鱼茶高汤,索哂d汤嚟食好入味,正😍
主菜真心值得推介!👍
睇落个便当细细份,但原来好饱肚!
可睇相,最底系一块大阪烧,上面放咗3大旧烤鸡块。
你会好清楚闻到d鸡块系用炭火烤,想讲系超香呀👏
食落口会出d黑胡椒味,皮脆肉嫰!💯

饮品:
🍸 洛神花青柠紫梳打
➡️ 酸酸地几开胃,当然,紫色咁靓就当然系for打卡啦 😆💜

🍹 樱花忌廉草莓泡泡啤 (无酒精)
➡️ 打卡卖相,但有内涵嘅 ❤️ 最底系草莓酱,中间系草莓梳打,面头就系忌廉泡泡,加花瓣 💕 酸酸甜甜不错 😄
提提你:如果要影相嘅话就快快影,咪面头d泡泡会缩细,效果冇咁靓..... 就好似我d相咁 😐😅

一定要赞嘅系,非常满意佢哋嘅服务 💯
我影相影好耐....😅
呢个系不变嘅定律 🤣
我影够之后,临开始食嘢果阵,个店员行嚟话不如加返热d高汤先,咪个炊饭冇咁好食,果下我真心觉得佢好好人 💕🥰
(但自己同时都觉得唔好意思,打搅到佢🙈😅)
照常d嘢食出哂俾你就算数架啦,理得你姐系咪。

同埋我唔记得用QR code落单,叫咗店员嚟点菜,佢都乐意帮我哋落单,而唔系推返俾我地,叫我地自己做返。
D员工真系好友善,要俾like ❤️🙏
一汁三菜便当
大阪烧风味黑胡椒烤鸡块