2020-12-13 151 浏览
经过马鞍山,见到新港城中心开咗间新嘅餐厅叫Puzzle Dining & Cafe就入去试下。今次order咗咸蛋黄单骨鸡翼、烟肉芝士焗薯皮、龙虾汁蟹肉意大利饭配天妇罗虾,饮品要咗哥伦比亚咖啡,而甜品叫咗五人足球缺一不可。咸蛋黄单骨鸡翼食起上嚟好方便,而且有香浓嘅咸蛋黄味特别香脆。烟肉芝士焗薯皮就有浓郁嘅芝士捞埋烟肉,再加埋薯皮食带出唔同嘅层次,烟肉够香芝士够浓,会有不断想食嘅感觉。龙虾汁蟹肉意大利饭配天妇罗虾就系钟意食虾蟹嘅我一大喜讯 ,成个意大利饭都好有海鲜嘅味道,而意大利饭亦都恰到好处软硬适中。哥伦比亚咖啡就比一般嘅咖啡更加香浓,而五人足球缺一不可甜品就系五个蛋糕加一 球雪糕,绝对系打卡之选小朋友至爱。