2021-07-20
好想嚟呢一间餐厅打卡好耐!今日落完少少雨,天气微凉,最啱坐室外位置!👍🏻Thai larb lettuce wrap 用上新鲜猪肉制成,炒得相当惹味而且较一般生菜包湿,洋葱片炒到半生熟所以保持到十分爽口,夹上新鲜又爽脆既生菜真心好食(小心会漏汁添喔!)👍🏻Basil chicken spaghetti把泰式融入落意粉呢个构思几创新,餐厅特别加咗鱼露同九层搭去炒,仲炒得相当干身,里面加入左唔少嘅鸡条肉,食落微辣。👍🏻串烧和牛系一口size,牛味香浓肉质够淋,不过略嫌都系有少少筋位;酸猪肉肠好少地方有得食,夹杂着少少肥猪肉,酸度其实唔浓,小编觉得几特别,食落亦非常可口美味,皮脆肉实;烧菠萝烧过后都好juicy ,亦都挥发出一阵菠萝香;烧翠玉瓜非常正,餐厅已经搽咗一层烧烤酱喺上面,值得一赞嘅系餐厅酱料系自家制嘅,亦另上左沙嗲汁。👍🏻虾多士胀卜卜嘅三角形,上面洒上好多芝麻,香气扑鼻,里面藏有好多爽甜既虾胶,配上泰式辣酱更有风味!👍🏻椰青超大个椰青, 仲贴上咗餐厅个名,饮落鲜甜冰冻,用黎解辣解腻系不二之选,仲可以挖椰肉当饭后果食添。👍🏻Mai Tai特色鸡尾酒,泰国冧酒做底,加咗橙汁、菠萝汁、青
👍🏻Thai larb lettuce wrap
👍🏻Basil chicken spaghetti
👍🏻串烧
👍🏻虾多士
👍🏻椰青
👍🏻Mai Tai
特色鸡尾酒,泰国冧酒做底,加咗橙汁、菠萝汁、青柠汁,所以入口好甜亦保留左够浓烈既酒味。饮品上台嘅时候,见到渐层效果亦好分明,服务员提供两个饮法:第一种可以由顶慢慢饮到落底,先尝咗冧酒再慢慢品尝果汁,其二可以捞匀!
👍🏻👍🏻餐厅厨房系开放式设计,不过油烟味唔重。
👍🏻👍🏻成个环境好似秘境咁,特别门口位𠮶幅彩绘玻璃窗