2022-05-25 176 浏览
呢间八妹鸡煲系大埔好多年,由中学食到而家,一样咁好食,唔食得辣嘅人都可以食到好香嘅鸡煲😋😋呢日再黎8妹食鸡煲,ig story打完卡即刻有搬咗出去嘅朋友话要返黎大埔同我再食!😋😋🐔8妹鸡煲必点!真系鸡滑汁香浓,甜甜地又辣辣地,好好食!完全唔系个啲雪到啲肉死哂嘅鸡😋 两个人都清哂半只鸡😋😋🌶八妹辣汁呢个汁比较重川菜味,重口味人士可以叫,我地觉得加埋落去打边炉会更加好味🐂食过几次8妹,建议大家贵小小都要叫手切肥牛,真系滑好多,牛味又重好多!至于呢个双蚌,我自己觉得桂花蚌好食啲,又爽又滑,鸡煲必点! 下次会叫一整份桂花蚌😍😍平时食谭仔最爱叫竹笙,索汤一流唔记得影埋个野饮椰汁冰世一!又大杯又解辣!超级推介! ❤️‍🔥❤️‍🔥真心呢餐好满意,一定会再食😋

8妹鸡煲

🐔8妹鸡煲

8妹辣鸡汁

🌶八妹辣汁

手切肥牛

双并蚌

野生竹笙

平时食谭仔最爱叫竹笙,索汤一流

鹅肠

唔记得影埋个野饮

椰汁冰世一!
又大杯又解辣!
超级推介!

❤️‍🔥❤️‍🔥真心呢餐好满意,一定会再食😋
虾滑拼墨鱼滑
8妹鸡煲