2022-07-10
一向都好钟意食烤鱼,咁啱朋友话喺IG见到呢间店,咁一于试吓佢!我平时就会食烤鱼就会食少少辣嘅,不过朋友怕辣,所以拣咗唔辣⋯⋯⋯⋯但恶梦就喺度开始⋯⋯⋯蒜香烤鱼(海鲈鱼) ⭐️ 1/5好咸⋯⋯⋯真系好咸⋯⋯⋯已经不停请侍应帮忙加水(侍应都好好,不停加水)⋯⋯但都系搞唔掂,食得有少少辛苦⋯其实鱼质都几特别,我觉得比平时食嘅鲈鱼嘅质地更实一点,同埋真系无乜骨,啖啖肉⋯不过由于只系食到咸味⋯成件事已经享受唔到😣😢四川宽粉 3/5 ⭐️⭐️⭐️口感跟想像中有点出入,较靭,其实挂汤能力系有,但因为汤本身麻麻,所以都变得麻麻😢风琴豆腐串 4/5 ⭐️⭐️⭐️⭐️其实几好食嘅,我觉得佢通窿令到吸嘅汤更多,同埋比一般豆卜嘅咬口更好,不过⋯个汤底⋯⋯⋯蒜泥白肉 3/5 ⭐️⭐️⭐️其实佢OK架,但本身食鱼个汤底已经劲大阵蒜味,加埋蒜泥白肉⋯⋯真系有点too much⋯(我同朋友一人叫咗两杯嘢饮都觉得咸…)不过食食吓中途其实有个小插曲嘅,就系我手残倒泻咗杯超热嘅茶⋯⋯⋯我当下忍唔住「呀」一声叫咗出嚟⋯⋯⋯🙈 侍应们反应都好快,即刻过嚟问有无事,问咗好几次,抹枱之余仲俾咗一大袋冰我敷脚😭😭好滚动!到我走都仲关心紧我有无事⋯🥲 我觉
蒜香烤鱼(海鲈鱼) ⭐️ 1/5
四川宽粉 3/5 ⭐️⭐️⭐️
风琴豆腐串 4/5 ⭐️⭐️⭐️⭐️
四川宽粉、
蒜泥白肉 3/5 ⭐️⭐️⭐️
蒜泥白肉
我觉得其实都可以再去嘅,但唔好再同食唔到辣嘅朋友去就好了🥲🙈