2015-05-16 3279 浏览
好耐无去过酒楼食饭,为庆祝家姐生左个B,世伯请食饭。叫左几个𩠌,食唔哂仲要打包。首先叫左个鸡煲翅,侍应系旁边服务台帮我地热住个汤,再示意帮我地分,光明正大无呃秤,个鸡煮完之后分上左。首先个汤好足料好香好好味味,四个人饮一人一碗完仲有得添多少少,都几抵。个鸡入哂味,d 肉林哂又无乜骨,好易咬,very good 。之后黎个重口味既葱爆鱼云煲,一放落枱就闻到好香,鱼云炸完再用香葱爆香,好惹味。所以叫左d白饭,送饭一流。再叫左个猪膶芡菜煲,我就唔食内脏既,只系食菜。个汤煮出黎个味都几好,不过菜煮到林哂,少左d口感,但都算ok。终于到左唔系煲既菜式,上汤龙虾伊面。真系好耐无食过龙虾伊面。佢有得简上汤定芝士,老人家佢地怕heavy叫左上汤,但上汤原来都有mix d cheese ,所以都好够味。龙虾几大只,有肉地,伊面都几唔错。侍应service好好,keep 住系附近留意有冇野要帮手,又make sure 我地清哂个翅哈哈。帮我地换碟收野都好快手啊,几好态度。虽然我无食白饭,但都帮唔到手清碟。最后打包左最heavy既龙虾伊面同几旧鸡走。我见好多人黎打边炉,好似几好食。等我下次揾机会试下先。

2015-05-14